Kratos yeryüzüne indiğinde, tüm ölümlüler titredi. Lanetinden korktular O' nun. Oysa lanetli değildi; sadece aldatılmıştı...


Ares'in Aski' na...!!?

Duman nedeniyle kisilmis gözleri insani delip geçen bakislarla, üst üste yigillmis insan cesetleri nedeniyle köy meydanindan çok, mezbahane avlusuna dönmüs alani çabucak taradi; kendi adamlarindan baska kimse ayakta kalmamisti. Delici bakislar katliam alanindan yükselip, henüz dün gece ev diye tabir edilen atesten kararmis harebelere dogru çevrildi, bu cehennemin ortasinda kendi emriyle dokunulmamis -ki aslinda sona birakilmis tek yapi olan mabede odakladi. Ögle günesi sayesinde, duvarlarini boydan boya suçsuz insanlarin kaniyla boyanmis olmasina inatla inci gibi parildayan tapinaga dogru yollandi. Bunu her baskinn sonrasinda mutlaka yapardi; kendi Tanrisinin düsmani olan Tanrinin mabedini yok etmeyi hep en sona birakirdi; ne de olsa tatli en son yenirdi.

Agir ve sakin adimlarla mabede uzanan merdivenleri tirmanmaya basladi. Az sonra olacaklardan habersiz herhangi biri onu görse, bu sakin tavrindan ancak tapinmaya giden bir mürid oldugunu düsünürdü. Mabed kapisinin önüne geldiginde, gümüsten islenmis Athena Minyatürlerinin üzerinde miskince oynasan günes isinlari gözlerini kamastirdi. Günesin yansimasiyla daha da kisilan gözleri ögle vakti olmasina karsinn mabed kapisinin ardindan herhangi bir isik kaynaginin disari süzülmedigini tespit etti.

Bu farkindalik bir anda içini nese ile doldurdu, demek ki bazi ahmaklar Savas Tanrisi Yüce Ares'in sampiyonu, Sparta Ordularinin Yenilmez Generali Kratos'tan saklanabilecekleri yanilgisina düsmüslerdi. Için için güldü, hayatlarinin son nefes alisverislerini gerçeklestirdiklerinden habersiz bu ahmakça umuda siginarak, bu sabah üzerlerine çöken cehennemde ayakta kalmaya çalisan bu insanlari Kratos daha fazla yormayacakti. Mabede siginan son canli köylülerin, Kratos'un ikiz kiliçlarinin kapiyi ilk zorlamalariyla birlikte yüreklerindeki firtina içerisinde sönmemesine ugrastiklari umut atesi, uzaklara dogru kanat çirpti.

Ares'in Kratos'a nefes aldigi her saniye kendisini hatirlamasi için bileklerinden dirseklerine kadar kizgin zincirlerle dolanmis olan ikiz kiliçlari, kollarinin uzantisi gibi ustalikla kullanan Kratos'un, önce yavas sonra da giderek hizlanan temposuyla ikiz kiliçlar havada raks ediyor, kapi üzerinde açtiklari her yeni yarikla Kratos; kapiya daha da etkili darbeler indirebilmek için vücüd devinimini arttiriyordu. Saniyeler içerisinde mabedin sözde arkadan desteklenmis kapisi Kratos'un aç kiliçlari karsisinda diz çökme zorunda kaldi, daha da kisa bir süre içerisinde de kopan insan baslari, ikiz kiliçlarin sonu gelmeyen raksina eslik eder olmuslardi. Kratos bu köyü de temizlemis, canini adadigi Savas Tanrisi Ares'in onuruna yeni bir zafer daha kazanmisti.
Tanrisina sükranlarini sunmak için diz çöken Kratos'un keskin gözleri yerde yatan bir cesedin kestane rengi saçlarina takildi. Bu rengi çok severdi çünkü bu renk dünyada kendisini anlamaya çalisan tek insan olan karisinin saç rengiydi. Gözleri, buraya saklanma ahmakligini gösteren rezil kadinin yüzüne dogru inerken, bakislari kadinin artik görmeyen gözlerine takildi. Ancak o an fark edebildi, az önce dogramis oldugu kadinin kendi karisi oldugunu. Zihni olanlardaki yanlisligi idrak edebilmek için çiglik atarken Kratos'un korkuyla genislemis artik sakin olmayan gözlerindeki bakislar, zavalli kadinin bacagina son bir hamleyle sarilmaya çalismis küçük bir kiz çocugunun cesedinde son buldu.

Henüz babasinin kahramanlik hikayelerini dahi dinleyecek yasa varamadan, kendi elleriyle katlettigi öz yavrusunun görüntüsü Kratos için bile fazlaydi. Sükranlarini sunmak için diz çöktügü yerde zihni uyusmus sekilde, adamlari onu ay yükseldikten sonra gelip onu; mabed içerisinde soka girmis sekilde bulana kadar Kratos yasadiginin bile farkinda olmadan öylece yigilip kaldi. Katliam gününün ardindan 10 yil sürecek yari delilik ve kabuslarla dolu bir süre zarfinin ardindan Kratos Olimpos'un Tanrilarina yalvardi. Tanrlar da ona, o sirada Atina'ya dogru yikim ve katliam için ordulariyla yol almakta olan, sözde kurtaricisi Savas Tanrisi Ares'i öldürmesi karsiliginda geçmisteki hatalarini affedecekleri sözünü verdiler.

Kratos' un kabus ve günahlarindan arinabilmek için zorunlu olarak seçmis oldugu kanli serüveni; ilk oyunda nefessiz sekilde yasamis, hain Ares' ten Kratos' un intikamini yudum yudum almistik.

0 yorum:

Yorum Gönder